餐廳: AMMO
資訊:

2020-10-15 4122 瀏覽
因為好友生日~所以去左ammo度食港女下午茶,呢個都係好友指名要去的於是就由好友負責卜台哈哈原來個TEA SET仲會送一人一個Mr. Men & Little Miss限定款式既杯子,除左可以揀角色之外,仲可以係上面印上指定英文名未食已感覺係性價比好高的下午茶SET🤤·來到的時候,由於朋友遲到了,所以冇得坐窗邊比較靚嘅位子坐(大家見到網紅照就會明白),坐左係高櫈位置,感覺係坐得最唔舒適的,但亦幸運沒有坐在普通座位,因為與隨離枱太近的話不方便我們拍照打卡🤣下午茶飲品可以揀花茶或者熱朱古力,熱朱古力係有Mr. Men & Little Miss不同角色造型的朱古力,浸在已煮熱的牛奶中,成日濃郁的朱古力飲品,為了打卡當然要選這個啦到了主角三層下午茶塔,先介紹甜的,上面是角色造型嘅曲奇(兩款)、印有角色圖案的馬卡龍、盆栽款的曲奇慕絲,還配上三種顏色的朱古力試管,俾我地可以為卡通曲奇填色哈哈!真係好得意底層係兩個原味scone,配上啦草莓果醬同忌廉,醬上面裝飾上對比色的花花朱古力,小小的裝飾已感受到餐廳好有心思,絕唔求其中層係鹹點,有每人兩件三文治,係D鹹火腿/魚/青瓜等組成既,普普通通啦~ 不
於是就由好友負責卜台哈哈
未食已感覺係性價比好高的下午茶SET🤤

Afternoon  tea  set

中層係鹹點,有每人兩件三文治,係D鹹火腿/魚/青瓜等組成既,普普通通啦~ 不過佢既鹹撻同肝醬慕絲就非常討好,尤其是肝醬慕絲,細滑得黎上面配上一塊香脆多士,配起上黎唔會膩,非常平衡。
Afternoon  tea  set

服務都係非常之好,店員好有禮貌,我地查詢可唔可以坐窗口位都禮貌回應已俾人卜左,叫佢地都好快回應
最後俾大家睇埋個杯,早啲預訂可以係餐廳直接拎
如果太近訂座日期訂嘅話就要自己去PMQ既專門店拎啦
我地當日就順道去埋PMQ拎埋個杯, 即場影俾大家睇下(遮住左我地個名哈🤪)

總括而言,整個下午茶SET都係好有心機嘅,見到佢地特別製作左模具去整呢套角色既曲奇、朱古力、裝飾等,就睇得出絕對唔係求其整個下午茶個種
非常推薦小資女孩去慶祝同打卡👍
慶祝紀念