(非會員)
2009-06-15 12 瀏覽
昨天一行8人去慶祝父親節. 爸爸想吃京菜, 本來book "鹿嗚春", 不過full晒, 媽媽提議去呢度.一坐下就好開心見到個"前菜", 係蜜糖合桃, 我好鐘意食呢個合桃, 而家唔係好多地方有得食!! 所以食呢個"前菜"已經食左好多! 跟住8個人叫左個6人餐, 另加一個叉子燒餅如雞煲翅. 唔記得所有食品, 只記得以下:口水雞 - 雞好滑, 好多花生醬, 如果唔食辣可以唔點d 醬, 我唔食辣, 點花生醬已經好味叉子燒餅 - 我家人覺得"鹿嗚春"d 料好味d雞煲翅 - 都幾大煲, d湯好味, 不過我諗味精都唔少, 因為我食完好口渴回鍋肉 - 一般, 無特別干扁四季豆 - 一般炒麵 - ok八寶飯 - 呢個好好味, 係紫米, 加d 甜的桂花味汁, 裡面仲有d 蓮蓉, 唔太甜, 飽都要食多dd埋單約$1,500, 但因為我地叫左雞煲翅, 但個6人餐份糧其實都好多, 都係$6xx, 我地好多野都食唔晒, 唯有打包. 總括而言, 水準ok, 跟"鹿嗚春"有得fight, 而且唔洗咁迫, 會再同d friend 去, 又唔太貴!!

叉子燒餅 - 我家人覺得"鹿嗚春"d 料好味d
回鍋肉 - 一般, 無特別
干扁四季豆 - 一般
炒麵 - ok