2022-07-19 108 瀏覽
🥢樂天皇朝🥢 一家大細好耐冇食上海野,阿仔最愛小籠包,上次試左傳統味,今次我地就專登去試下佢既8色小籠包🤪將軍澳呢單樂天皇朝好寬敞,鍾意佢樓底較高,空間感足夠,自己填紙落order 夠方便。🥢八色小籠包:顏色好搶,色彩繽紛好吸引。包括 :原味、蒜香、絲瓜、鵝肝、川味、芝士、蟹粉和黑松露。蟹粉味具備蟹黃蟹油,啲蟹味係好香濃;黑松露味都好出,簿簿的皮包裹著鮮豬肉餡,肉汁豐富,一口放入口好爽😄!🥢川味涼皮:爽滑涼皮沾上酸酸辣辣既汁,仲有蒜茸,滑嘟嘟吸啜嘴入邊好過癮。🥢炸饅頭:必叫食物之一,炸至金黃香脆的外皮,一咬下去外層脆脆可口,內裡又軟綿綿。🥢上海炒飯: 第一啖入口係炒得好香,醬油兜到好均勻。有蝦肉做主角,個炒飯望落平平無奇,但味道極正。🥢無錫鮮肉鍋貼:爆哂汁,煎到個底好脆口,金黃色的,火喉剛好。
🥢樂天皇朝🥢