2019-03-15 2828 瀏覽
入到呢間意大利餐廳, 見到環境四周好有意大利風情,感覺好浪漫又舒服, 面積好大,分開上下兩層,一早book咗枱,門口侍應生引領我哋沿著螺旋樓梯上樓上座位。餐廳佈置好grand,好classic, 可能時間尚早,唔係太多人,好寧靜,可以舒舒服服enjoy 下。首先我哋叫咗個意式小食拼盤, 個意式拼盤跟埋一個薄餅一齊食嘅, 望下個拼盤好豐富喎,有蝦啦、魷魚仔、火腿,有唔同種類嘅菇,仲有橄欖同好酸味味又甜甜地嘅梅子,依個前菜非常醒胃又好味。肉醬意粉都好好味 , 啲蕃茄醬汁好有意大利style風格, 豐富番茄酸甜味 ,意粉好彈牙,al dente 總之一個字燒烤豬扒有成兩大塊咁多,啲配菜都好多種類, 豬扒入口肉質好淋,好juicy,冇好重嘅豬味。食得咁開心當然梗係有壓軸好戲甜品出場啦,叫咗個朱古力tiramisu 同埋焦糖燉蛋。味道都唔錯,好嫩滑,但個人覺得甜左啲,不過意大利甜品係甜啲嘅。享受左一個食物有水準,環境又舒適浪漫嘅一晚,心情正到不得了呀。
餐廳佈置好grand,好classic,

總之一個字