2024-05-28 74 瀏覽
火鍋嘅誘惑永遠都好難抗拒,特別係喺一鍋堂呢間店,今次簡左晚餐Set C,物超所值👑。首先,我地試咗下杏汁豬肺湯。湯底甜甜的,醇厚入味😋。湯底最出彩嘅地方就系d靚爽豬肺,係湯底裡面慢煮,感覺就好似養生健康療方咁😄。日本產黑毛和牛。真係好食到爆💥!和牛肉質香濃,色澤鮮豔,令到我胃口大開😍。之後,更令我驚艷嘅有,魔鬼辣安格斯牛肉。聽到名,我已經迫不及待想要一試為快😋。一試之下,隨即就發現今次真係發現新大陸😄,好吸引!美國安格斯牛肉,究竟係咩味道呢?咩叫做肉嘅原味,咩叫做香口,只有食咗之後先至有得講😉。西班牙伊比利亞黑毛豬已經為我帶嚟驚喜。獨特嘅香味,實在令人無法抗拒😋。孜然羊肉片。羊肉,呢種名貴嘅配料,實在係帶咗點孜然味,新奇嘅味道😍。最後,分享返我一齊食墨魚仔嘅感覺。墨魚仔,煮得恰到好處,帶出其自然嘅海味,實在好難得👍。「一鍋味道」簡單清新嘅環境,無論你係朋友、家人,定係情侶,都可以一齊享受到美食之旅👫。嚟到葵芳嘅這間火鍋店,實在系飽又飽,心都飽咗,又可以養身😄