2022-08-13 1209 瀏覽
朋友為慶祝我生日特登book左【Aqua】食午餐,呢間新址既餐廳由一入門口開始周圍都係打卡點,而且一定唔可以miss左影條tunnel,呃like一流。野食方面我就揀左$380蚊既Roma to Tokyo set lunch,主打意日兩種菜式🇮🇹🇯🇵,整體野食質素都正既👍🏻🍣首先前菜既有甜蝦壽司、帶子壽司、三文魚刺身,但我最中意個三文魚刺身,鮮甜得黎啖啖既脂肪感好滿足🍝第二道菜係肉醬意粉,食落口D肉醬唔會太散同痴埋一舊舊,值得一提既係個麵底用返傳統既寬條麵做,除左口感味道一流外,寬條麵可以吸返D肉汁令到個麵唔會太油膩🐑主菜我揀左燒羊排5成熟,個肉質都算軟,亦唔會有好大羊騷味,配埋佢個蛋黃辣椒醬,酸酸甜甜甘都唔錯最後朋友重偷偷地叫左個Tiramisu當蛋糕同我慶生,真係好開心🥳

2022-08-11
慶祝紀念