2022-01-22 35 瀏覽
本來答應謙謙同佢食韓燒慶祝考完試,但試考到一半停課🙈,謙謙好失望冇得韓燒,做阿媽又點想個仔失望,唯有係家搬返個 Bruno 出來比佢燒🤭🤭。我好叻女呀!係香車街街市後面那間 Hangry Bear BBQ 到買左 , 雞翼、豬扒和豬腩肉返來比謙謙自己做大廚。點解係呢到買?咪就係因為方便囉😆😆😆 買返來打開包裝紙就放落爐到燒。大家睇下我地整左以下3味 :⚛ 南乳雞翼 ~ 一路煎一路已經好香,入口南乳味濃😍 。⚛ 蒜香豬扒 ~ 特登買個法包返來整豬扒包食,豬扒冇拎我失望,好易咬開,一d都唔硬, 加d 沙律醬就做成美味豬扒包😇。⚛ 黑毛豬腩肉 ~ 係我最喜歡的一包, 因我真係好喜歡韓式食法,簡單用生菜泡菜包住燒好的豬腩肉,一口過食特別正, 豬腩肉經過煎香,d肥油爆哂出來 ,餘下的腩肉一d 都唔油膩。呢到好多燒烤材料選購, 下次疫情好返一定會再來買燒烤包去 bbq 的 💪。

⚛ 南乳雞翼 ~ 一路煎一路已經好香,入口南乳味濃😍 。