2006-02-06 3 瀏覽
朋友話正, 所以一行十一人去食. 叫o左十個小菜, 一水蟹粥一荷葉飯. 水蟹粥- 冇蟹味, 不過粥底幾綿荷葉飯- 海鮮唔多新鮮炸旦- 炸到過晒火, 皮有燒肉味, 有D杉口酸辣蜆- 蜆細得可憐, 夾親都只係得個穀. 蜆肉細如蟻風沙蜆- 上枱時唔多見有煙, 應該係炒定, 又係唔多見蜆肉, 同埋D風沙(即炸過o既蒜蓉)有陣油益味. XO醬蜆肉油麥菜- 都幾好, 哩個反而多蜆肉(但都好細隻), 懷疑炒蜆o既蜆肉分拆一部份成哩個食送^_^玫瑰露醉鴿- 我冇食, 但D朋友話好食豆腐- 豆腐幾滑黃金蝦- 炒得乾身, 但蝦肉不夠爽海棠骨- 肉炆得好"林", 汁甜甜酸酸, 有D似京都骨D醬汁. 都幾好味芝士焗田鷄 - 唔食田鷄, 但fd話幾好. 沙拉骨- 漏單都幾人食, 但食完又唔覺有咩特別, 不過叫o左咁多o野都係消費八十蚊仲想點丫!
水蟹粥- 冇蟹味, 不過粥底幾綿
荷葉飯- 海鮮唔多新鮮
炸旦- 炸到過晒火, 皮有燒肉味, 有D杉口
酸辣蜆- 蜆細得可憐, 夾親都只係得個穀. 蜆肉細如蟻
玫瑰露醉鴿- 我冇食, 但D朋友話好食
豆腐- 豆腐幾滑
黃金蝦- 炒得乾身, 但蝦肉不夠爽
芝士焗田鷄 - 唔食田鷄, 但fd話幾好.
沙拉骨- 漏單