2016-04-10
當真冇改錯名中菜好少會食到伏野,不過好多時候都唔會食到特別出色既中菜店。今次尼間,司令都食左六七道餸,都有一大半做得好好食架。 辣酒煮花螺 ($168)尼道餸既重點唔係花螺,而係佢既辣汁,辣得好有層次,而且辣度都唔輕,司令撈汁都食左大半碗飯😌,勁想拎走佢煲辣汁! 秘製脆皮炸豬手 ($168)食肉成癮既司令,當然唔可以錯過叫炸豬手既機會啦!豬手炸到脆卜卜,但司令略嫌有啲肉為左炸得脆口而變得乾,不過再配埋個醬汁沾嚟食就冇咁乾。醬汁係黑椒蜂蜜味🐝,食落感覺冇咁熱氣,甜甜地幾特別! 蒜蓉粉絲蒸娃娃菜($78)上碟嘅時候,司令已經非常震驚,因為真係非常多蒜蓉😂,粉絲同娃娃菜亦都吸哂蒜蓉嘅味道,不過司令覺得味道唔係好夠鹹,冇左一個靈魂嘅味道去提升佢嘅鮮味,或者加少許醬油會比較好。 花雕醉乳鴿 ($118)聞落已好香花雕酒味,食落乳鴿亦都好入味好香,食得出浸左一段時間,但肉質仲好嫩滑,而且肉地豐富,咬落啖啖都係肉。司令覺得除左燒乳鴿,依一味餸絕對係另一個好選擇。
辣酒煮花螺 ($168)
秘製脆皮炸豬手 ($168)
蒜蓉粉絲蒸娃娃菜($78)
花雕醉乳鴿 ($118)