2022-02-04
經過見到小店老闆一個人,默默咁搓麵團整手工pizza,真係好耐冇見過handmade搓皮嘅pizza ,一於幫襯下小店啦。鋪頭主要賣唔同嘅手工pizza同意粉,只做外賣,冇做堂食。🍴辣肉腸黑水檻欖磨菇pizza 10吋 $85一打開個盒,個pizza比我想像中細,好似比pizza hut 細,個批好薄好脆,上面啲料都唔多,見到辣肉腸唔多,每塊啱啱都得一塊多少少嘅辣肉腸😂芝士,黑水欖,蘑菇嘅份量都好少🥲完全冇乜點食到蘑菇,黑水欖見住老闆一粒粒咁數住放😂講返個味道,熱辣辣係ok嘅,每樣食材都新鮮(磨菇同個批?),可能啲料太少,個肶又薄,食咗好似冇食過咁😂老老實實俾得$85都唔係平,都期望個份量可以足啲,對比起阿信屋賣果隻韓式pizza,料仲多,味道都不相伯仲,又冇特別好食,我會揀三十幾蚊嘅急凍pizza😂推薦指數: 5/10總括而言,味道唔差,但個份量同價錢唔成正比,$85可以有更好嘅選擇。
🍴辣肉腸黑水檻欖磨菇pizza 10吋 $85
推薦指數: 5/10