拉麵食得多...但沾麵反而就少食有日做完野未食lunch,咁岩行到厚福街呢間鋪,見到有好多人入去食,但講緊係5點only🙈🙈入到去你見佢位其實唔算多,真係好似去日本咁要面壁思過😆但位子都算闊,坐得都ok其實係比佢出面部電視播緊大大隻芝士龍蝦好吸引!!!!!小妹都疑惑過,電視梗係大大隻喇,如果實物有打個8折已經好好!😝😝黎到見到佢熱到zaza聲.....翻滾著好香既蝦味,先試左佢一啖湯,相信佢係用幾十隻蝦頭爆香,再去淆個湯底,入面仲有幾塊豬肉,超級濃既蝦味!!!!而且好杰身,再放d麵落去,你見到d麵好掛汁...麵既口感好彈牙好好食!!😍😍😍😍😍重點重點重點係佢個龍蝦真係嚇親小妹!比我預期既大得多!!!!!仲要係好新鮮多膏,肉質係彈牙唔霉!!!最怕食d龍蝦係霉....有陣雪味。如果佢冇焗咁耐應該仲好食D!加上佢用既呢隻芝士你食落就知好唔同,香好多~~~~份量亦好多!食得好滿足🥰🥰另外值得加分既係,佢裝湯汁既器皿係全程都keep住熱辣辣好正!如果個鉗佢有敲碎埋咁就perfect喇!😏😏成間餐廳比我既感覺就係好有人情味同溫暖,必定必定會再encore!!❤❤❤
拉麵食得多...但沾麵反而就少食

• 極上RACLETTE芝士龍蝦沾麵