最近係FB、 Insta都見到有呢間開左冇耐既小店既推介,概念同shake shake薯條差唔多只係呢度係shake雞,而唔係薯條啦 有唔同既套餐比大家揀,價錢都唔係好貴 唔建議單點啦,因為最低消費都要$20,甘不如比多小小買多幾件同friend子分享~ 無論你揀咩套餐,都有五款既味粉比你選擇,包括: 孜然味、印度咖喱味、特級香辣、避風塘蒜香、香濃芝士 呢度除左有得食雞之外,仲有幾款小食選擇 今次就試左呢間推介既 《招牌CHOK爆燒賣》 ($20) - 一兜入面有九粒,初嚐炸燒賣,所以都做唔多深入既比較:“( - 選擇左孜然粉,味粉建議唔洗一開始落甘多,因為味道幾濃,大約一羹粉就夠啦 - 即叫即做,所以都要等一陣,小編我就等左10分鐘 - 拎上手個陣熱辣辣,外層好脆,有d似春卷既皮 - 至於燒賣本身味道就唔係好出,魚肉味唔多,所以落多少少粉都會蓋住 - Idea幾得意既,但就覺得佢冇薯條同味粉甘夾啦~ 唔知到雞件會晤會好d呢:P
只係呢度係shake雞,而唔係薯條啦

有唔同既套餐比大家揀,價錢都唔係好貴
- 即叫即做,所以都要等一陣,小編我就等左10分鐘
- 拎上手個陣熱辣辣,外層好脆,有d似春卷既皮
2018-01-04