2019-05-01 533 瀏覽
上次黎飲野發現呢間細細間既soho bar原來唔聲唔聲 竟然係平價米之蓮推介⭐️上次試過佢個Hommos意外發現好好食!今次再訪就一心試下佢個menu🤤🤤🤤✎ Egyptian Mezze Platter $210✎ Crispy Prawns $75✎ Lamb Tagine $180#EgyptianMezzePlatter其實Mezze Platter就係Mixed Platter✨一次過有齊唔同既埃及小食 每款小小地2人份量岩岩好 第一次黎推介一定要試!中意邊款下次黎到就可以直接order啦🤣兩款Puree係Hommos即係豆泥,同茄子蓉岩晒點隨餐任加既Pita Bread🥯唔好睇佢免費又任你食,一點都唔馬虎!上枱個下帶有溫度仲好軟綿綿,點住食真係perfect match!!另外仲有酸甜蝦、羊腸、Feta Cheese、燒雞、沙甸魚、浸橄欖當中最中意係啖啖彈牙既酸甜蝦,好味到之後個salad都揀左佢做topping🤤Cheese同雞 仲有橄欖都係唔錯 但較普通沙甸魚同羊腸好有特色但未必岩每人口味起碼我地兩個都麻麻🙈但整體黎講好滿意呢個拼盤 視覺同味覺都好滿足🤘🏻⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
上次黎飲野發現呢間細細間既soho bar
原來唔聲唔聲 竟然係平價米之蓮推介⭐️

✎ Egyptian Mezze Platter $210
✎ Crispy Prawns $75
✎ Lamb Tagine $180

#EgyptianMezzePlatter

一次過有齊唔同既埃及小食 每款小小地
2人份量岩岩好 第一次黎推介一定要試!

岩晒點隨餐任加既Pita Bread🥯
唔好睇佢免費又任你食,一點都唔馬虎!

Cheese同雞 仲有橄欖都係唔錯 但較普通
沙甸魚同羊腸好有特色但未必岩每人口味
起碼我地兩個都麻麻🙈
但整體黎講好滿意呢個拼盤 視覺同味覺都好滿足🤘🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#CrispyPrawns
🥗本身係因為想食下菜所以先加點呢個,以為係啲蝦夠彈牙 味道又開胃 蝦係主菜,點知竟然咁surprise😳

自製橙醬汁好點晴!另一款莓汁又好開胃!仲有常規黑醋,tip:要求醬汁另上,隨自己喜好mix黎食仲正🤤如果唔係另上都唔知佢有咁多心思
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#LambTagine
熱情既店長Hero大大力推介🤣就試下
不過食慣燴牛肉/炆牛腩既就會覺得呢個羊肉似老得滯既牛腩🙈個人覺得麻麻地
不過佢解釋係佢地既特色
味道都仲係唔錯既