2024-06-25
🌶🍲再嚐重慶火鍋的味道方叔叔主打招牌重慶麻辣火鍋,同時亦配有唔同滋補特色既湯底,啱曬唔同口味既朋友相聚烚下烚下。一入到店內,環境十分舒適乾淨,卡位十分闊落,我地坐低之後,侍應亦好貼心送上雪耳紅棗羹,味道甜甜地,好暖胃,服務態度絕對值得一讚。🥣重慶麻辣湯配養生花膠雞湯底:麻辣湯底,麻辣湯底十分正宗,好多紅辣椒o係個湯底,佢唔係辛辣好辛苦既感覺,反而係麻辣刺激,辣得好過癮😆,至於養生花膠雞湯底,飲落好滋補,雞肉🐓好嫩同爽口,而滾淋左既花膠就入口即溶,非常正!😍🐚鮮活海蟶:飽滿鮮甜多汁,口感一流🦪美國桶蠔:大大隻,肥美多汁,十分新鮮 🍜鮮滑魚麵:具備十足既魚鮮味,魚麵入口滑嫩🪸珊瑚蚌及桂花蚌:兩種蚌肉配埋香茜醬油,十分爽脆鮮甜,絕對推介🥒功夫萵筍片:筍片口感爽脆,帶有回香甘甜味🐂美國Prime牛小排:色澤紅潤,肉脂均勻分佈,細嫩多汁,每片都充滿肉香🐠鮮龍躉片:龍躉魚肉新鮮無腥味,肉質鮮美口感彈牙🍹生津止渴楊梅汁(凍):大大杯,清新解渴,超爽🥤洛神花鮮橙特飲(凍):具備豐富維他命C,酸甜適中,解辣一流
🐚鮮活海蟶:飽滿鮮甜多汁,口感一流
🦪美國桶蠔:大大隻,肥美多汁,十分新鮮
🍜鮮滑魚麵:具備十足既魚鮮味,魚麵入口滑嫩
🥒功夫萵筍片:筍片口感爽脆,帶有回香甘甜味
🐠鮮龍躉片:龍躉魚肉新鮮無腥味,肉質鮮美口感彈牙
🍹生津止渴楊梅汁(凍):大大杯,清新解渴,超爽