2022-06-05 90 瀏覽
是晚要去聽個講座,首要當然係醫飽個肚先有力去聽講座學野,好耐冇黎雪山食,開始有D掛住個椒鹽豬扒炒底,適逢友人喺荔枝角附近放工,就重臨雪山,目標正正就係招牌椒鹽豬扒炒底2個人食一個飯當然唔夠,但叫多個主食又怕太飽,睇睇下食評就決定試下避風塘炸睥薯條,由於太多食評對依個炸脾大加讚賞,所以expectation係非常好食嘅一坐低就落定order等朋友黎到,友人黎到冇耐就先上椒鹽豬扒飯印象中第一次食嘅時候係驚為天人,因而念念不忘可能係expectation太高嘅關係,今次食嘅時候有點兒失望椒鹽豬扒味道夠香濃,但覺得肉質較老炒底就太咸,而且唔夠乾身當食到一半嘅時候就上埋個炸脾薯條炸脾新鮮炸出黎夠晒熱辣,本身醃得入味,底味足夠,加上有少少避風塘香料,整體味道非常好,炸脾炸得香脆但內裹雞肉仍然嫰滑,值得一讚唯一美中不足係隻炸脾冇想像中咁大隻,如果大隻D再俾我食多D就好喇至於薯條就唔多講喇,茶記普通貨色
印象中第一次食嘅時候係驚為天人,因而念念不忘
椒鹽豬扒味道夠香濃,但覺得肉質較老
炒底就太咸,而且唔夠乾身

當食到一半嘅時候就上埋個炸脾薯條
至於薯條就唔多講喇,茶記普通貨色
2022-05-25