2018-03-14 61 瀏覽
上星期嚟左世華食lunch, 經理推薦呢到夜晚啲中菜都唔錯, 所以前兩日放工經過尖咀就過嚟試下。首先叫左兩個湯好足料呢個雲南氣鍋雞, 所以味道都好濃香。而且有好濃郁嘅椰奶味, 係幾唔錯。我比較中意呢個椰皇佛跳牆,雖然都係椰味, 但呢個同岩岩嗰個唔同, 係好香嘅好香椰青味。同樣好足料, 但係就清甜啲😂脆脆豬脾🐷是晚最愛。外香脆, 連埋半肥瘦嘅豬脾咁樣食, 口感多層次, 有口但係又唔會韌。最正係佢個汁😳應該係佢地自己調, 有少少燒汁味但又好似唔係, 配呢隻脆脆豬脾真係一流。叫左個瑤柱蛋白炒飯, 呢個就不過不失啦。呢個係xo醬龍鬚芥蘭炒大蝦球。每個係一人份量。芥蘭好似雕花咁😂好精緻都幾有心機。總括而言呢個晚餐係幾有驚喜。食物質素令人滿意。應該會再過嚟幫襯。

首先叫左兩個湯

叫左個瑤柱蛋白炒飯, 呢個就不過不失啦。

• 椰皇佛跳牆
  • 脆脆咸豬脾1