餐廳: 伊斯坦堡特快 (駱克道)
資訊:

2014-05-27 1801 瀏覽
是日去接女友收工, 難得黎到灣仔, 夾硬拉左女友陪我再食土耳其捲 xdd上次食既係牛捲, 所以今次決定食雞捲, 而女友則點左個雞飯雞捲可能由於始終係雞, 食落味道無上次牛捲咁強烈, 但仍然同一般家家雞, 密乜勞既雞味大相逕庭. 加上檯面可以任意挑選的醬汁別有一番風味雞飯香噴噴既飯味撲面而黎, 飯用既唔同平時食開既米, 係比較尖身既米粒, 無咁而因索水而濕身變軟, 令入口時保持到每粒米飯既質感, 而且份量唔係一般既大, 算係值回票價我一向比較抗拒連鎖餐店, 因為一式一樣的餐牌, 標準化的食物實在乏味有時寧願周圍去試一D特色小店, 佢地既好處就係, 你永遠唔會估到佢既食品質素, 雖然有時驚有時喜, 但咁至係人生嘛!

上次食既係牛捲, 所以今次決定食雞捲, 而女友則點左個雞飯

2014-04-09