餐廳: 和牛燒肉一郎 (百誠大廈)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
呢間和牛燒肉一郎出咗新嘅放題Menu,之前黎食過一次,今次朋友生日一於試下新menu!今次食E course😋😋😋有日本和牛食沙律飲品甜品可以係出面自助拎一坐底會送上頭盤先🥢原塊日本A4和牛扒😳今日嘅部位係肩胛肉,質感極佳燒完啲油係咁滴😍未算入口即化咁誇仲要少少咀嚼😆咀嚼時散發出濃郁嘅牛肉香氣朋友仲特別嗌左溫泉蛋掂黎食😆絕對是燒肉放題的必嚐之選🥢黑毛和牛六款盛合特別推介三角腹肉,肉質鮮嫩,油花分佈岩岩好,呢款咬落去真係彷彿係口中融化另一款油花滿滿嘅就係肉眼,一樣咁好味牛肋肉同肩胛肉嘅肉質緊實啲,口感豐滿,每一啖都感受到肉汁的爆發😆🥢海鮮三款盛合原隻魷魚筒,外脆內嫩,味道鮮美我地仲特登燒耐啲等佢乾身啲香口啲😆燒耐左之後食係真係香好多但肉質都唔會靭👍🏻蝦都算鮮嫩彈牙,但無魷魚咁驚艷🥢極上厚切牛舌肉質細嫩,燒到外脆內軟,口感豐富,帶有濃郁的牛肉香氣,絕對是燒肉放題中的精品之作Encore嗌左成4,5次!🥢兩色蔥花牛舌鍾意食牛舌嘅呢款都一樣唔可以錯過雖然呢款嘅牛舌好薄,但加入了兩種蔥花的香氣,增添左豐富的口感同層次感🥢炙燒薄和牛壽司朋友食生牛肉壽司,但我只敢食炙燒過嘅🤣有專人會黎用火槍幫你燒搭

今次食E course😋😋😋有日本和牛食

沙律飲品甜品可以係出面自助拎

一坐底會送上頭盤先

🥢原塊日本A4和牛扒😳
今日嘅部位係肩胛肉,質感極佳
燒完啲油係咁滴😍未算入口即化咁誇
仲要少少咀嚼😆咀嚼時散發出濃郁嘅牛肉香氣
朋友仲特別嗌左溫泉蛋掂黎食😆絕對是燒肉放題的必嚐之選

🥢黑毛和牛六款盛合
另一款油花滿滿嘅就係肉眼,一樣咁好味

🥢海鮮三款盛合
原隻魷魚筒,外脆內嫩,味道鮮美
我地仲特登燒耐啲等佢乾身啲香口啲😆
燒耐左之後食係真係香好多但肉質都唔會靭👍🏻
蝦都算鮮嫩彈牙,但無魷魚咁驚艷

🥢極上厚切牛舌
Encore嗌左成4,5次!

🥢兩色蔥花牛舌
鍾意食牛舌嘅呢款都一樣唔可以錯過

🥢炙燒薄和牛壽司
朋友食生牛肉壽司,但我只敢食炙燒過嘅🤣
有專人會黎用火槍幫你燒
搭配著蛋醬汁,每一啖都帶來滿滿嘅和牛風味,每人好滿足😋

🥢牛油帆立貝
海鮮黎講除左魷魚最鍾意食就係牛油帆立貝
每隻帆立貝都清潔得好乾淨
牛油嘅香氣更加突出了帆立貝的鮮味

🥢牛油雜菌
成盒咁上其實幾方便
除左牛油仲有啲醬油,啲菇索哂啲汁咁食真係正
如果加埋蒜蓉仲好🤣🤣

🥢燒菠蘿
食燒肉一定要燒菠蘿,轉換下口味
燒完真係特別甜,好食👍🏻

總括嚟講,呢度係食肉獸嘅天堂,如果你好食得嘅話你食其實係幾抵嘅,因為食材各方面都唔錯