2019-07-12
已經成年冇食校長燒肉,今次就約埋男朋友&佢屋企人一齊食。呢到依然冇變,員工友善,坐位舒適,全部都係梳化卡位。而通風系統做得非常好,食客唔洗俾濃濃白煙籠罩。驟眼望,食物種類冇減少到,門口位有刺身食,三文魚、魚等…醬料區同沙律區並列,有好多特色醬汁,如韓國柚子醬、韓國包飯醬。蔬菜、熟食、糖水一應俱全。炸物非常出色,即使小放一段時間都keep住脆同熱辣辣,魚手指大推!打邊爐最重要係個爐,咁燒肉最重要一定係張牛油紙啦!加牛油紙墊住燒冇咁易燶,可以無限次更換,最難得係侍應唔會黑面/唔願意幫忙。主角當然係燒肉啦!海鮮?有!蝦、龍利柳、多春魚、帶子等等,如果龍利柳冇咁咸就更好~小食?有!台灣腸、廚師腸、海鮮沙律丸、日本小蕃薯等等,快熟最岩first round,好快就食得!牛肉豬肉雞肉?有有有!當中我最鐘意牛肋條、豬五花、雞軟骨,醃夠味,唔洗點醬都得。同場加映飲品、甜品。種類多到花多眼亂,唔想飲罐裝飲品既話,仲有糖水揀啊~甜品都好多款(但我漏左影相),布丁、啫喱、仲有蛋糕仔。呢個價錢呢個質素,絕對值得encore啊!
驟眼望,食物種類冇減少到,門口位有刺身食,三文魚、魚等…
蔬菜、熟食、糖水一應俱全。
主角當然係燒肉啦!
海鮮?有!
蝦、龍利柳、多春魚、帶子等等,如果龍利柳冇咁咸就更好~
小食?有!
牛肉豬肉雞肉?有有有!
當中我最鐘意牛肋條、豬五花、雞軟骨,醃夠味,唔洗點醬都得。
呢個價錢呢個質素,絕對值得encore啊!