2019-05-21
早排黎呢度新年餐之後覺得呢間餐廳都唔錯 所以就就帶媽咪黎食下先今次雖然冇嗰個新年餐 不過我食既時候有新既推介$188選兩樣 今次就係蠔仔啦 幾個唔同既食法 〰️酥炸椒鹽海礪〰️原價$98 細細粒既炸蠔仔粒真係食唔停 雖然個表看似炸得好燶咁 但係食落又唔覺 因為仍然係外脆內軟〰️漁民鹽漬海礪〰️呢個算係冷盤 不過其實又唔係好凍既 蠔仔肉都係一樣咁肥美 而且因爲用海鹽做村料 所以係幾咸既 用黎餸飯會幾好〰️百妙黃花魚〰️黃花魚尚算鮮甜 雖然魚肉唔算好滑 不過都ok 既 而且成條黃花魚 都算抵食〰️酥炒芋芯〰️明知食唔晒都一定要叫既 因為媽咪鐘意食芋頭 甜甜地幾好味 但係真係太多啦 食晒就食唔到其他野〰️興化米粉〰️米粉好幼身 雖然冇湯 不過唔乾 因為上面既紫菜有少少油 夾埋食啱啱好
〰️酥炸椒鹽海礪〰️原價$98
〰️漁民鹽漬海礪〰️