2023-05-16
前排食蟹仙尖沙咀分店,post咗相出嚟之後,有朋友見到話好正好想去食,所以前日放工就同朋友去九龍城分店,再訪蟹仙🥳店員非常有趣友善,會講吓爛gag🤣笑爆咀🤣我同朋友揀咗尊貴海鮮套餐,每位$419已經可以品嚐好多款新鮮海鮮,抵食㗎!首先食嘅係大赤蝦,味道鮮甜,蝦頭有充滿鹹香而沒有腥澀嘅膏,一啜個蝦頭,勁滿足。台灣九孔鮑魚,蒸完超彈牙,一啲都唔韌,剛剛好。通常出面食青口因為係來佬急凍貨,所以冇咁Juicy,而野生新鮮青口帶點自然嘅海水味道,而且唔洗加任何調味已經感受到本身嘅鮮甜,不帶渣。仲有韓國珍珠蠔、加拿大翡翠螺、日本元貝🥹然後就食兩款蟹加一款龍蝦。野生琵琶龍蝦嘅外表好特別,肉質鮮甜彈牙,呢隻係靚貨,帶點蝦膏,真係錦上添花。然後食饅頭蟹,佢地成日懶郁,好似嚿石咁,所以雖然少肉,但啲肉比較嫩滑,好好彩又係靚貨,連饅頭蟹都有咁多黃。最後一款海鮮🦀爆晒膏又多肉,每一啖都係享受(圖片已說明一切)🤤海鮮嘅精華落晒去粥底,加上菜脯,好滿足🥹最後送上燉燕甜品,我至愛🥹滿足晒!
店員非常有趣友善,會講吓爛gag🤣笑爆咀🤣
台灣九孔鮑魚,蒸完超彈牙,一啲都唔韌,剛剛好。 通常出面食青口因為係來佬急凍貨,所以冇咁Juicy,而野生新鮮青口帶點自然嘅海水味道,而且唔洗加任何調味已經感受到本身嘅鮮甜,不帶渣。 仲有韓國珍珠蠔、加拿大翡翠螺、日本元貝🥹
然後就食兩款蟹加一款龍蝦。