2021-04-05 148 瀏覽
之前已經喺呢度食過午餐,兼放復活節假,有時間就來排隊試吓晚餐!由於餐廳座位不太多的緣故,晚餐時間七點多是需要排隊入座!大概等咗15至20分鐘左右,就由職員安排入座!今次對住吧枱!上次就試過蒲燒鰻魚飯,今次就好想食下佢啲刺身丼,而老公呢,由於佢係唔食魚嘅關係,佢嘅選擇都係牛肉烏冬!加上叫咗少少壽司以及清酒煮蜆!☘️吞拿魚丼定食$198🔹有吞拿魚茸,赤身、中拖羅、大拖羅,各兩塊食刺身嘅順序一定唔可以錯,如果錯嘅話,感受享受冇咁好!先將吞拿魚茸均勻拌飯,鍾意嘅可以加啲豉油,不過我個人覺得佢個飯有啲太淋身,冇上次食鰻魚飯咁樣一粒一粒咁樣!先吃亦身是基本吧!再吃中拖羅,最後才食大拖羅!大拖羅入口,完全是滿滿的幸福感,而滿口油香,而且入口即溶嘅感覺真的很幸福,令我不期然又懷念日本了!♥️♥️♥️🔹另外,晚餐menu 包前菜、沙律及麵豉湯☘️牛肉稻庭烏冬$88🔹晚市牛肉烏冬就冇晚餐點,所以就冇前菜、沙律同埋麵豉湯🔹水準一如往昔,烏冬彈牙!☘️清酒煮蜆$62🔹超大隻嘅蜆,肉質肥厚而鮮甜♥️♥️♥️🔹仲有白蘿蔔☘️壽司🍣🔹北寄貝壽司、火炙帶子壽司、芝士蟹籽壽司

☘️吞拿魚丼定食$198

🔹有吞拿魚茸,赤身、中拖羅、大拖羅,各兩塊

🔹另外,晚餐menu 包前菜、沙律及麵豉湯

☘️牛肉稻庭烏冬$88

🔹晚市牛肉烏冬就冇晚餐點,所以就冇前菜、沙律同埋麵豉湯
🔹水準一如往昔,烏冬彈牙!

☘️清酒煮蜆$62

🔹超大隻嘅蜆,肉質肥厚而鮮甜♥️♥️♥️
🔹仲有白蘿蔔

☘️壽司🍣

🔹北寄貝壽司、火炙帶子壽司、芝士蟹籽壽司

2021-04-04
20 分鐘 (堂食)
  • 清酒煮蜆