2024-11-10 137 瀏覽
生煎包一直都係我鍾意食嘅美食,真係無法抗拒!上次同朋友去食過「劉興記」,今次路過荃灣,當然要再去食一次啦!招牌原味生煎包: - 呢個生煎包真係必試!外皮金黃酥脆,咬下去就會噴汁,內裡嘅肉餡超juicy,味道鮮美,真係一口接一口,根本停唔落嚟!蟹黃生煎包: - 呢個蟹黃生煎包更加令人驚喜!蟹黃嘅鮮甜味道同肉餡完美結合,口感滑嫩,食落去真係好滿足,絕對係海鮮愛好者嘅最愛!擔擔麵: - 擔擔麵嘅味道濃郁,蝦米嘅香味超級吸引,麵條彈牙,搭配上特製嘅湯汁,真係好開胃。蔥油雞扒拌面: - 呢道蔥油雞扒拌面,雞扒嫩滑,蔥油香氣四溢,搭配上麵條,味道非常搭,簡單卻又好味。今次再去「劉興記」食生煎包,真係冇令我失望!每一口都充滿驚喜,無論係生煎包定係其他小食,都好有水準。食完之後,心情都好好,期待下次再來探索更多美食!如果你都鍾意生煎包,真係唔好錯過呢間店!

招牌原味生煎包:

蟹黃生煎包: