2021-12-05 178 瀏覽
天氣凍 BBQ 癮發作 所以今日就嚟燒嘢食止下癮🤤🤤我哋揀咗位於大尾督既巴希雅海灣重慶燒烤(大埔)🏖呢到既交通極方便🚏可以搭巴士或者小巴嚟 而且落車只要行1分鐘就到☺️佢啲食物都包羅萬有😆第一樣試嘅就係羊架,羊加通常燒完會有一陣羊羶味🍖呢度冇之餘 肉質仲好鮮嫩 非常好食😋想試下食羊又驚羶嘅朋友仔不妨一試另外佢有個特別既串燒🍢就係好少見到既腐皮串 冇諗過拎佢嚟燒野食又格外好食☺️口感幾特別🤤🤤🍖肉類方面金沙骨調味惹味🔥🤤可以同朋友share一舊試下😛豬扒多汁嫩滑🥩無坊間咬完一啖要撩幾次牙嘅感覺😂雞扒有用沙嗲醃製調味夠肉質又juicy☺️☺️雞中翼大大隻好抵食😋幾驚喜重慶燒烤有雞全翼食,夠哂大隻肉又厚身而且juicy,贏過哂咁多間便利店,食完勁滿足🤤🤤🤤,3款雞建議大家揀雞全翼,留qouta試更多d其他嘢!!至於肉類串燒方面🍢牛串燒有牛味細細舊,每人幾串都唔驚食多左😋建議食牛嘅qouta留哂俾牛串燒 !!雞腎雞軟骨串就中規中矩😃燒個陣要注意火喉避免燒太乾。食埋其他串燒覺得龍蝦芝士丸幾特別,係長條形狀,食個陣小心辣嘴🤭🤭🤭 香腸我地學隔離枱開腸落辣粉幾好味有驚喜!😋到最後菜類都係串燒形式咁上🍢洋蔥呈

佢啲食物都包羅萬有😆

到最後菜類都係串燒形式咁上🍢洋蔥呈現波棒糖形狀🍭燒到糖色時超靚而且有蔬菜獨有嘅juicy,絕對要encore ~! 呢度茄子壓場感十足係原條上嘅🍆大家可以一展串燒師傅嘅天份😂😂 粟米就斬件上,清甜爽脆,都係要encore之作😋其他蔬菜類就不過不失,勝在夠新鮮~最後最特別嘅係燒香蕉🍌喺香港好少見燒烤場有得食 感覺好特別之餘 味道都唔錯 配埋朱古力醬同焦糖醬 非常好食😋

🔥P.S.佢個爐勁燒得,食左4粒鐘無換過碳都係燒得好慶~