2012-01-29
天氣凍,所以突然好想食煲仔飯。可惜總店太多人,試下打電話去分店,居然話有位,即刻訂枱。但其實去到都要等一陣。一真都知呢度啲煲你飯真係有排等,所以叫左個薑蔥蠔煲食住先。桶蠔雖然唔係好大隻,但鮮味十足。而且佢地啲汁唔會漿住哂,啲薑蔥仲炒得勁香,我仲食哂啲薑蔥添,所以成個餸味道都唔錯。主角終於都到喇我地叫左三個煲仔飯白鱔田雞煲仔飯,好足料,啲鱔肥美,田雞煮得啱啱好,所以好嫩滑。而且佢地啲飯焦可以脆口得嚟又唔燶,正呀北菇雞飯,本來我地叫左另加一條潤腸,但佢地唔記得左。其實之前都有食家遇到以上情況。無法啦,可能真係太忙喇。講番個飯,北菇好厚,好好味,啲雞亦都好滑。最後仲有個窩蛋牛肉飯,個牛肉飯都幾彈牙,可惜佢地個蛋係預先加左落去,唔係由我地自己加,所以我覺得太熟,冇蛋汁。唔鍾意食生蛋既朋友就啱喇!以呢度煲仔飯既質素,個價錢都真係抵食呀
主角終於都到喇 我地叫左三個煲仔飯
以呢度煲仔飯既質素,個價錢都真係抵食呀