🫕西式 🫕芝士火鍋 🚹1-4人 🐻#芝士控——————芝士控🐻見到冬天限定嘅芝士火鍋推出左,當然要去食吓😆!海鮮拼盤·芝士火鍋🫕$498🥓雜錦凍肉拼盤風乾火腿、風乾牛肉、莎樂美腸、辣肉腸、蜜瓜🐻‍❄️:類似頭盤,因為風乾火腿本身已經有咸味,其實點唔點芝士都得🤣🐻:鍾意濃味嘅可以照點芝士🐻🐻‍❄️:蜜瓜點芝士個口感幾得意😆外熱帶咸,內凍又甜甜哋,好似冰火兩重天咁🤣🥗滋味拼盤意大利黃瓜、意大利青瓜、甘筍苗、車厘茄、煙斗粉🐻🐻‍❄️:煙斗粉最尾倒落去撈煮「傑」左嘅芝士醬好好食😋!🐻:其他蔬菜都係點唔點芝士都得🤣🦐海鮮拼盤虎蝦、煙三文魚、帶子及甜椒串🐻:帶子大隻又新鮮👍🏽,點左芝士反而有啲可惜🐻‍❄️:煙三文魚一放落去,可以攞上嚟,唔係就會太熟啦~經典包籃法包粒、迷你油條🐻:法包如果係一口size就更好😚🐻‍❄️:太大好吸芝士,又要咬😛店員好友善,問都會盡力解答,例如🐻🐻‍❄️就問左店員各拼盤食嘅順序🤣店員建議次序:頭盤➕海鮮➕蔬菜➡️法包油條➕通心粉🐻‍❄️:店員話唔跟呢個次序,有機會食晒芝士但未食晒其他配料;🐻🐻‍❄️跟左,就啱啱好同時食晒🐻:不過最後先食法包會覺得唔夠喉,因為芝士太少已經點唔到、倒落去撈又
🫕西式 🫕芝士火鍋 🚹1-4人 🐻#芝士控
——————
芝士控🐻見到冬天限定嘅芝士火鍋推出左,當然要去食吓😆!

海鮮拼盤·芝士火鍋🫕

🥓雜錦凍肉拼盤
風乾火腿、風乾牛肉、莎樂美腸、辣肉腸、蜜瓜
雜錦凍肉拼盤

🐻:鍾意濃味嘅可以照點芝士

🥗滋味拼盤
意大利黃瓜、意大利青瓜、甘筍苗、車厘茄、煙斗粉
🐻🐻‍❄️:煙斗粉最尾倒落去撈煮「傑」左嘅芝士醬好好食😋!
🐻:其他蔬菜都係點唔點芝士都得🤣

🦐海鮮拼盤
虎蝦、煙三文魚、帶子及甜椒串

🐻:帶子大隻又新鮮👍🏽,點左芝士反而有啲可惜
🐻‍❄️:煙三文魚一放落去,可以攞上嚟,唔係就會太熟啦~

經典包籃
法包粒、迷你油條

🐻:法包如果係一口size就更好😚
🐻‍❄️:太大好吸芝士,又要咬😛

店員建議次序:頭盤➕海鮮➕蔬菜➡️法包油條➕通心粉

🐻:不過最後先食法包會覺得唔夠喉,因為芝士太少已經點唔到、倒落去撈又會整冧左法包…🤔

所以🐻🐻‍❄️有個「建議改良版」:法包➡️海鮮➕蔬菜(頭盤)➡️油條➕通心粉

先用法包點芝士,蔬菜、海鮮因為要放落芝士入面煮大概5分鐘,可以中段食,滾嘅期間留意芝士存量👀,夠芝士可以點埋頭盤、唔夠就咁食都得😛;最後倒晒通心粉同炸油條落去撈芝士醬

當日跟Openrice訂位仲有甜品送😆大家訂位時可以留意吓優惠仲有無~~
🍮椰香意大利奶凍配烤菠蘿及 鮮果
🐻🐻‍❄️:意大利奶凍食落勁似椰汁西米露🤣
椰香意大利奶凍配烤菠蘿及 鮮果

另外,有一樣要投訴,當日餐廳寫經典芝士火鍋餐售罄,但明明食材係其他餐都有嘅芝士火鍋+法包油條,好似要大家一定要叫貴啲嘅餐,感覺唔太好…

結論:新鮮試一次ok嘅,🐻認證芝士有咸香好食👍🏽
2023-12-08
  • 芝士火鍋