2016-03-25
因為要去將軍澳拎DORAEMON RUN隻選手包, 所以順便喺呢頭食飯平時好少入嚟, 原來都幾多食店呢間冬蔭公公都幾多人排隊, 應該幾好食(未入去之前心諗), 食過, 又真係幾好食喎味價比唔錯主菜要咗個海南雞例牌,堅.滑! 海南雞嘅真粹就係要滑, 完全合格(你食過啲又韌又鞋又伏嘅, 你就明我講乜)所以呢碟嘢勁快清咗, 如果你冇叫其他嘢, 可以叫半隻, 圖係例牌的量另叫咗一碗冬蔭公, 細, BB辣, 唔食得辣嘅人都啱飲飲過冬蔭公嘅人都知, 湯入面有落一啲香草, 令你想一飲再飲佢雖然辣味減弱咗, 都係無損香味, 湯料亦足, 有隻大蝦tim!軟殼蟹都好正! 炸得剛好! 爽脆香口, 但係細碟的, 只可以當小食甜品係個泰式蒸糕, 好香好香椰汁味, 但唔係淋嗰種質地, 係韌韌地嗰種飲品我係提子益力多, 幾好飲, 又夠本杯, 夠送哂成餐飯~~ YUM~
平時好少入嚟, 原來都幾多食店
味價比唔錯 主菜要咗個海南雞例牌,堅.滑! 海南雞嘅真粹就係要滑, 完全合格(你食過啲又韌又鞋又伏嘅, 你就明我講乜)
所以呢碟嘢勁快清咗, 如果你冇叫其他嘢, 可以叫半隻, 圖係例牌的量 另叫咗一碗冬蔭公, 細, BB辣, 唔食得辣嘅人都啱飲
飲過冬蔭公嘅人都知, 湯入面有落一啲香草, 令你想一飲再飲
佢雖然辣味減弱咗, 都係無損香味, 湯料亦足, 有隻大蝦tim! 軟殼蟹都好正! 炸得剛好! 爽脆香口, 但係細碟的, 只可以當小食 甜品係個泰式蒸糕, 好香好香椰汁味, 但唔係淋嗰種質地, 係韌韌地嗰種 飲品我係提子益力多, 幾好飲, 又夠本杯, 夠送哂成餐飯~~ YUM~