2024-09-28 0 瀏覽
一班同學聚會,想搵個地方可以坐得耐啲,冇時間限制,之前見呢間餐廳嘅食評都唔錯,所以就揀咗呢間餐廳當日星期五,餐廳都幾旺場,坐無虛席,不過坐咗冇幾耐,我就發覺好似有啲熱,然後環顧四周,發現餐廳都添置咗唔少風扇,有部份食客要開住芭蕉扇食,我心諗確認訂枱既WhatsApp完全冇提過餐廳有呢個冷氣不足的情況🫠如果唔係當日係星期五,我應該會轉左場🤦🏻‍♀️問侍應情況,原來餐廳的中央冷氣唔夠,呢個情況持續咗好耐🫤睇咗咁多篇食評,都冇乜人講過有呢個情況,究竟係唔係我感覺有問題?🥹因為臨時臨急都諗唔到轉去其他地方食,唯有試吓呢度啲菜式味道如何,我哋叫咗八味金磚,火焰古法燒腩叉,砂鍋豉油雞,滿貫小炒王,懷舊蝦多士,小館冰鎮甜酸豬爽肉,海鮮湯脆米泡飯,啫啫通菜煲火焰古法燒腩叉,上枱係幾有特色,味道算幾好小館冰鎮甜酸豬爽肉,又係啱打卡,不過份量有啲少八味金磚,算係正正常常懷舊蝦多士,都幾大件,味道算唔錯海鮮湯脆米泡飯,都係正正常常,唔算好出色啫啫通菜煲,正常滿貫小炒王,正常發揮砂鍋豉油雞,做得幾好,雞肉都幾嫩嘢食算係比起普通酒樓好少少,但係越食越熱呢個問題,就扣晒所有分,除非佢個冷氣整好咗,如果唔係我都唔會再

火焰古法燒腩叉,上枱係幾有特色,味道算幾好

小館冰鎮甜酸豬爽肉,又係啱打卡,不過份量有啲少

八味金磚,算係正正常常

懷舊蝦多士,都幾大件,味道算唔錯

海鮮湯脆米泡飯,都係正正常常,唔算好出色

啫啫通菜煲,正常

滿貫小炒王,正常發揮

砂鍋豉油雞,做得幾好,雞肉都幾嫩

嘢食算係比起普通酒樓好少少,但係越食越熱呢個問題,就扣晒所有分,除非佢個冷氣整好咗,如果唔係我都唔會再嚟食

2024-08-30