2020-03-23 3381 瀏覽
最近係銅鑼灣皇室堡於指定商店購物滿HK$300就可以換到價值HK$300既大樹先生的家的coupon。 由於咁岩有嘢買,買完就换coupon上去用膳。間餐廳係以小朋友為主題,裡面除了可以俾家長和小朋友係度用膳,仲有好多遊樂設施供小朋友們一齊玩耍。因最近受疫情影嚮,店內都十分冷清,一枱客都無。我們一入到門口,首先就要留電話姓名和量度體溫。我地成為左個場唯一1枱客,等於包場。兩個人一共叫了2個下午茶套餐:1.   主廚嫩煮雞肉卷配四色糙米飯以健康為賣點, 四色飯以紅蘿卜絲,蛋絲,菠菜和白飯混合。而雞肉卷裡面包住筍和紅蘿蔔,雞肉比較諧,整體味道都係偏淡。但由於此餐廳係以小朋友為賣點, 所以整體味道偏淡是正常。 重視健康的人士也值得一試,隨餐更配了日式麵鼓湯和水果醋。2.   螃蟹寶寶配照燒雞扒飯賣相一流,很萌很可愛的螃蟹寶寶,大人小朋友見到都一定十分喜愛。飯底係蛋絲炒飯,但沒有鍋氣,不油膩,味道比較清淡。而照燒雞扒就十分入味, 照燒汁相對比較甜。 隨餐配了水果和紅菜頭湯。紅菜頭湯十分濃味, 很好飲。係呢度用膳真係要俾D耐性,不知道是否菜式是用慢熟的方式,2個餐由落單開始計都要等大約半個小時才

兩個人一共叫了2個下午茶套餐:

1.   主廚嫩煮雞肉卷配四色糙米飯

2.   螃蟹寶寶配照燒雞扒飯

係呢度用膳真係要俾D耐性,不知道是否菜式是用慢熟的方式,2個餐由落單開始計都要等大約半個小時才上菜。希望疫情快D過去,等小朋友可以有一個玩樂兼用膳既好地方。撐住呀!
2020-03-21
用餐優惠