2018-01-09 510 瀏覽
又喺我第一次食嘅餐廳,之前太太同朋友食過話OK,今日都我同佢一齊去食。強調一點!其實我唔算係一個食家,不過我對食真喺好有要求。餐廳業者們,你個餐牌寫啲乜嘢出嚟,唔該你哋要做返啲乜嘢出品出嚟比客人食!麻辣萵筍/涼菜無味道,得個辣,萵筍尚帶有微溫,我覺得不算是涼菜。夫妻肺片/涼菜(第2段內容講咗我想發洩嘅嘢。)呢個完全唔知係啲乜嘢嚟,傳統夫妻肺片(我做過上海菜京菜侍應略懂一二及網上資料。)內有牛肉,牛肚,牛肺,牛舌,牛心,牛柏葉,豬耳等等。。。。用料唔夠嘅唔緊要,你可以唔好賣,話賣曬都得,點解要整碟牛肚鴨腎出嚟?錯曬!咩嚟?又唔喺片又大嚿。牛肚淋身唔爽口,無味,至於鴨腎唔使講,錯曬。乾煱田雞粉腸花菜紅薯粉/小辣辣度十足,薯粉煙銀有咬口但係厚身比較頂胃,田雞及粉腸新鮮,我最欣賞個花菜,不得了。呢間野可唔可以再去仲考慮緊,因為有其他野可以試,不過,首選老川皇,又好食,又平啲。PS:廚房佬A大模廝樣係個廚房行嚟行去食煙。廚房佬B大模廝樣喺廚房行出黎從後攬住個入緊單嘅女士應,睇嚟應該喺情侶。

麻辣萵筍/涼菜
無味道,得個辣,萵筍尚帶有微溫,我覺得不算是涼菜。

夫妻肺片/涼菜

乾煱田雞粉腸花菜紅薯粉/小辣

PS:
廚房佬A大模廝樣係個廚房行嚟行去食煙。
2018-01-09