2024-01-23
又食湊湊 🤤今日得7度,我相信好多人好似我咁會去打邊爐係爽既今日叫左個新湯底 青花椒牛油果鍋 搭 紅顏花膠雞煲 (各$138)青花椒個味 唔係辣,食落去有一種清新既椒味,伴以一啲麻麻地既感覺,牛油果就好似潤滑劑咁,令味道順滑咗 出奇好食花膠雞煲 湯底非常濃郁!先飲左湯先,已經暖笠笠 咁凍飲湯真係好舒服,材料10分足,有細鮑魚,好多舊花膠,花菇,同無骨雞粒 加左湯之後,湯底依然濃郁,好似一個高湯咁可以令食材突出原味之餘,更加鮮美澳洲m8和牛後腿蓋肉 ($198)牛肉鮮嫩,有好香既牛味,油脂味,食落口又唔怕太肥膩 🤤 好想要多幾盤雞縱菌 ($38)呢個好多顆,食落好爽脆,又可以索到湯底嘅味口感 我超鍾意小章魚福袋 ($49)呢個好好食!福袋比較厚身,吸湯吸到肥嘟嘟既時候食就最正,章魚仔鮮味十足 堅好食!海鮮棒棒糖 ($59)湊湊其中一樣名物,用唔同既海鮮滑整成,加埋啲蔬菜粒粒,口感,味道都好出色另外飲品當然我又係叫 大紅袍珍珠奶茶 ($33)其實都唔使點介紹,冇得輸所以我先成日飲 🤣🤣另外一杯係 芝脆阿華田大紅袍 ($35)啲脆脆無呃你,係飲品入面仲保持好脆!阿華田味又好濃郁,唔錯優惠自助
今日得7度,我相信好多人好似我咁會去打邊爐
係爽既
澳洲m8和牛後腿蓋肉 ($198)
雞縱菌 ($38)
呢個好多顆,食落好爽脆,又可以索到湯底嘅味
口感 我超鍾意
小章魚福袋 ($49)
海鮮棒棒糖 ($59)
另外飲品當然我又係叫 大紅袍珍珠奶茶 ($33)
其實都唔使點介紹,冇得輸
所以我先成日飲 🤣🤣
另外一杯係 芝脆阿華田大紅袍 ($35)
啲脆脆無呃你,係飲品入面仲保持好脆!阿華田味又好濃郁,唔錯
優惠自助 ($19)
食開湊湊都知,佢呢個類似茶水既收費
不過係多元化好多,包醬料,前菜,生果,肉燥飯
今日有中華沙律,香辣脆魚皮,芋頭波波作前菜
魚皮真係好好食,口感脆卜卜,食落辣辣哋 食唔停呀
芋頭波波仲要新鮮炸起!好正
另外,湊湊既服務又係無得輸