2010-12-18
個個人話呢間餐廳d侍應態度唔好,但今日我同朋友都唔多覺有mug問題波..午飯時候,落黎新都城搵頂食,都好少黎Match Too Cafe,通常去food court多,貪快方便。o係門口睇下個餐牌時,已經有個侍應話:「隨便睇下,有好多set lunch選擇架。」見到佢既欣勤介紹,我同朋友決定入去試下個學生套餐先。不過好鬼奇怪,佢地將食學生餐既容同普通客分開坐,可能方便上木台掛。$26一個學生餐:一個主菜加一杯汽水。朋友要了鐵板雞扒飯。而我要了新出品,爆醬雞扒石頭窩飯。前者先上木台,已經睇到炸炸聲,好吸引,再加d汁上去再炸,坐對面既我口水dei dei弟。我叫友人慢慢黎,快d將d飯鬆向,壓落熱哄哄既鐵板上,等飯焦既出現。記得似曾相識既情形係pepperlunch,佢d配料粟米同雜豆都差無幾,少左人地既黑椒香遮。但勝在價錢抵食,有得玩一輪,已經值回票價。我當然痴番啖黎食啦,入口個燒汁都幾惹味,粟米又甜。我個個隨即都上木台,個石頭窩都熱,不過我整唔到飯焦,遺憾呀!!!urm,我要彈既係我選擇呢個爆醬雞扒石頭窩飯,雖左貪新鮮之外,係因為佢個餐牌旁既幾粒chilli囉,不過食落一d都唔spicy
見到佢既欣勤介紹,我同朋友決定入去試下個學生套餐先。
$26一個學生餐:一個主菜加一杯汽水。
朋友要了鐵板雞扒飯。而我要了新出品,爆醬雞扒石頭窩飯。
urm,我要彈既係我選擇呢個爆醬雞扒石頭窩飯,雖左貪新鮮之外,係因為佢個餐牌旁既幾粒chilli囉,不過食落一d都唔spicy,只係夠熱同味,係普通燒汁咁之ma,又幾片洋蔥,如果佢可以加d泡菜,做一個korean dish出黎,可能會好d,chilli sauce要落多d。讚既係佢個雞扒個skin好脆,而入面既肉夠厚,所以都算滑同有汁,唔會乾晶晶。
總括黎講,$26,有飲品不加一,坐得都幾舒服,熱哄哄上木台確實不俗,不過只限學生優惠!!!!!