2011-04-03 147 瀏覽
另一半出糧後的第一餐, 早幾日已經book左檯, book左6:30pm, hold檯10分鐘, 8點要交檯, 因為係海景位, 最低消費$600。其實時間有d趕, 但都照book左先。我早到左15分鐘, 侍應帶檯時, 竟然沿途一排侍應好有禮貌地用韓文打招呼。坐低後, 另一半打黎話仲未放工 (工作地點往尖沙咀大概30分鐘), 到最後, 7點後先到。就係我等緊既呢段時間, 侍應倒茶至少5次。我提早點菜, 然後侍應好聰明咁話:「你想等埋朋友嘛, 無問題」。點茶後, 侍應呈上前菜, 有9款前菜, 全部味道都唔錯, 由其係個款加左橙汁既生菜, 係一個驚喜。其他主菜係另一半到達後再上, 主菜有大蔥海鮮煎餅, 韓式生牛肉, 炆牛肋骨, 牛肉石頭鍋飯大蔥海鮮煎餅 - 味道幾好, 蔥略嫌太長, 同埋可以再煎燶少少 (但純粹個人喜好)韓式生牛肉 - 雪梨牛肉新鮮炆牛肋骨 - 牛肋骨炆得軟熟, 有大概6大舊牛肋骨牛肉石頭鍋飯 - 味道無問題, 份量係一人一大碗。值得一提既係侍應幫我地撈既時候, 另一半多次提出想要多點辣醬, 侍應來回三次, 仍然笑面迎人, 值得一讚!埋單後有甜品, 波蘿及冰凍柚子茶飲品 -可

韓式生牛肉 - 雪梨牛肉新鮮
炆牛肋骨 - 牛肋骨炆得軟熟, 有大概6大舊牛肋骨

埋單後有甜品, 波蘿及冰凍柚子茶

飲品 -可樂, 韓式啤梨汁

還要一讚既係我地過左8點, 差唔多8:15pm先走, 佢地無吹過我地, 走既時候亦非常有禮貌鞠躬。價錢合理, 下次會試其他食物。
前菜
海景