CHUTNEY

2024-06-08 42 瀏覽
想向中環食印度菜,首選嘅餐廳一定有Chutney ,佢食物同環境非常有特色,價錢亦唔算貴,所以就算weekday嘅午市都有好多中環嘅上班一族嚟幫襯😬今日同朋友試咗兩個午市套餐,叫咗以下食物分享:🥢Chicken Tikka Salad- 即係印度版嘅Caesar salad, 蔬菜非常新鮮雞肉燒得好香好清新🥢Keema Pav - 即係咖喱燉菜 配肉碎,呢個加上佢哋另配嘅青檸同辣椒洋蔥等,非常惹味,同佢哋焗得香脆既麵包上面非常配合🥢Fish Moilee Curry- 呢個咖喱椰汁味重啲,而家驚喜位係佢嘅魚唔係一般嘅魚柳,用咗魚味好重嘅厚身魚🥢Chutney Signature Dal (扁豆)- 呢個係佢哋嘅招牌菜,入邊有唔同嘅扁豆,而個sauce味道都好獨特好有風味,配Naan一流🍹Rose Lassi- Waitress介紹我哋要飲呢個rose lassi果然冇令我哋失望,除咗顏色非常之少女心,佢味道係好清香嘅lassi,出邊都好少飲到❤️

今日同朋友試咗兩個午市套餐,叫咗以下食物分享:

2024-06-06
  • Lassi