2023-05-18 73 瀏覽
朗豪坊對面文華商場內開咗間新嘅丼飯餐廳,在旺角E1出口步行一分鐘便到達,地點非常便利。新開張做緊九折,仲有嘢飲餸,正。 門口放咗一個超級巨型嘅日本鼓,相當搶眼和吸睛,很易找。裝修充滿日式風格,牆上貼滿色彩繽紛日式海報,及掛了日式燈籠,椅子用咗粉色和綠色做主調?感覺年輕又有活力。餐牌內食材大致分為幾類, 主打丼飯(有生/熟),有單點刺身,小食,沙律,甜品,飲品(有酒精/無酒精)等。三文魚親子丼 有蛋絲/三文魚籽/三文魚六切/青瓜絲$88 親子丼老少咸宜,大人小朋友都必定喜歡,三文魚籽份量多,用來拌飯吃一流,鹹鮮味十足。三文魚軟熟而帶鮮味,油脂豐富,入口又即溶效果。慢煮吉列豬扒 包括吉列豬扒一件/沙律菜及他他醬$98 相當出色嘅吉列豬扒, 即叫即炸,熱辣辣,外層非常酥脆,入口卻不油膩。豬扒冇骨啖啖肉,慢煮製作所以肉質非常豐富。每個當飯都有麵豉湯同沙律前菜送,沙律汁酸甜開胃蔬菜清新爽口。麵豉味道唔會過於鹹實,有濃濃的昆布香味。追加三文魚刺身$38 三文魚真係好出色,所以追加咗一份,追加的三文魚更厚,口感更佳,一啲腥嚟都冇,強烈推介。水蜜桃及百香果爆珠特飲, 味道清新帶有果香,充滿夏日氣息,有

三文魚軟熟而帶鮮味,油脂豐富,入口又即溶效果。

豬扒冇骨啖啖肉,慢煮製作所以肉質非常豐富。

麵豉味道唔會過於鹹實,有濃濃的昆布香味。

水蜜桃及百香果爆珠特飲, 味道清新帶有果香,充滿夏日氣息,有粒粒爆珠在內,層次更豐富,非常解渴。