2021-03-01 559 瀏覽
稍為鍾意飲蓋茶嘅你應該有聽過依間嘅名,喺台北有幾間分店嘅木衛二鑄茶所,開店開到去香港,仲係台灣派咗高級鑄茶專員主理。香港店負責人一開始好難傾到代理權,為左將淡水嘅味道帶返香港,店主三次到訪台灣店主,最終成功。佢唔係用黑糖珍珠鮮奶做主打,而係主打茗茶,另外都有提供奶茶同埋果茶,款式有30幾款。-🧋 奶霜觀音 加蜜香珍珠💰39 (👅: 8.5/10)揀左半糖,會飲到茶香,觀音嘅茶味唔會話好澀,濃得黎自然。奶霜口感好厚滑,飲落有鹹香,但味道唔會話好重。茶味幾香濃,同上面嘅芝士奶蓋好夾。珍珠有分兩種,一種係茶香珍珠一種係蜜香珍珠,我揀左蜜香珍珠,係用蜂蜜煮,粒粒珍珠都沾滿蜜糖嘅香味,食粒甜甜地但又唔會感覺Heavy,咬落係幾Q彈煙韌,分量十足飲到尾都仲有珍珠。-🌟價錢會比一般台式飲品店進取,但喺香港來講算係高質嘅奶霜茶,飲到濃嘅茶味之餘奶蓋同荃好協調,珍珠都發揮得好好,雖然而家由一間小店開到幾間分店,但都係好值得支持嘅香港人茶店。-👅味道: 8.5/10🍴環境: 7/10💰消費: $39 (服務費: NA)

🧋 奶霜觀音 加蜜香珍珠💰39 (👅: 8.5/10)
奶霜觀音

揀左半糖,會飲到茶香,觀音嘅茶味唔會話好澀,濃得黎自然。
奶霜口感好厚滑,飲落有鹹香,但味道唔會話好重。
茶味幾香濃,同上面嘅芝士奶蓋好夾。
👅味道: 8.5/10
🍴環境: 7/10
💰消費: $39 (服務費: NA)
2021-02-15
5 分鐘 (堂食)
奶霜觀音