2024-08-09 53 瀏覽
朋友想食異國菜,就搵左呢間印度菜餐廳🍴環境好靚,成個感覺都好舒服,好有氛圍感🩷,服務都好好👍🏻Corn Chips & Kachumber鮮製的粟米片配蔥蕃茄醬&甜洋蔥醬粟米脆片夠哂香口,蔥蕃茄醬係清新既代表,甜洋蔥就係香甜可口既代表,都好開胃🤤,甜洋蔥好有驚喜,愛甜人士表達好中意😂Khakra, Chundo印度菜成日都會見到既脆餅,呢塊仲更加有濃濃時印度香料風味,惹味好食TUNA BHEL醃製金槍魚同好多唔同既配菜一齊,口感好豐富,仲有紅石榴既果香都令成個鮮香味濃郁Pav Bhaji (Veg)印度咖哩永遠都唔會令人失望,味道好夠濃稠,啖啖juicy,就咁食都食到咖喱嘅香同蔬菜嘅鮮甜咁,再搽上黄油香香加熱辣辣又鬆軟既麵包一齊食👍🏻(Mi) Koli-Wada一咬入口,好脆身,蝦身肉質好飽滿,滿滿既香口同惹味,味道好出色🫶EAST INDIAN CHICKEN KHUDDI ARROZ FUGATH雞肉嫩滑到驚訝🙀,嫩到唔洗點用牙力就可以撕開,醬汁都好有風味,平時對印度米唔算太中意,但估唔到呢餐令我改觀,香氣十足,軟硬適中EAST INDIAN FISH KUJIT用香蕉葉包裹魚肉,

朋友想食異國菜,就搵左呢間印度菜

Corn Chips & Kachumber
鮮製的粟米片配蔥蕃茄醬&甜洋蔥醬

Khakra, Chundo

TUNA BHEL

Pav Bhaji (Veg)

(Mi) Koli-Wada

EAST INDIAN FISH KUJIT
用香蕉葉包裹魚肉,配上印度鬆餅,魚肉好鮮嫩無比,香料都係好有韻味,鬆餅口感軟糯

SHRIKHAND, BERRY TWIST
甜品YOGHURT, MIXED BERRIES, STRAWBERRY收尾😚,滿足

GINGERY
伏特加、自製薑汁啤酒、茉莉花糖漿、青檸、迷迭香
飲落好清爽,好岩夏日炎炎飲返啖🤣

NINE ONE NEGRONT
蘭姆酒,苦艾酒,金巴利酒,黑巧克力🍫,椰子🥥
咬啖黑朱古力配椰絲,再飲酒🍸,味道好有層次