2024-07-12 2027 瀏覽
唔講唔知原來跑馬地有間咁正嘅餐廳,啱晒我呢個意粉fans。餐廳樓高兩層,簡約嘅意式設計,酒杯同各款酒樽嘅點綴,坐得好舒服。 我同朋友叫咗兩款餐前小食和手工意粉,全部食物都好好味。Italian Cold Cut Selection 3款包括Parma Ham, Coppa ham, Mortadella擺盤靚,選用嘅火腿肉味濃,唔會死咸。Zucchini Croquettes with Garlic Mayonnaise炸得好香脆,表面唔會有多餘嘅油份,食落一啲都唔漏,配埋個蒜味嘅蛋黃醬,真係食到停唔到口。Linguine alle Basil Pesto 青醬嘅羅勒味十分之重,但青醬口感嘅平衡拿捏得非常之好,羅蘭味好重之餘都食到斑馬臣芝士嘅味。配埋好濃味嘅蕃茄乾味道嘅層次昇華咗,意粉可以將所有汁掛晒上去,所以食到所有精華。Homemade Pappardelle Bolognese 蕃茄茄肉醬味道非常之濃郁,每塊意粉份量非常之大足夠可以一啖放晒所有醬汁同埋肉醬,所以食落非常之滿足。Homemade Gelato意大利雪糕係我嘅最愛,雖然係自家製,但睇得出質素非常之好,口感幼滑。
我同朋友叫咗兩款餐前小食和手工意粉,全部食物都好好味。

Italian Cold Cut Selection
擺盤靚,選用嘅火腿肉味濃,唔會死咸。

Linguine alle Basil Pesto

Homemade Gelato
  • Homemade Pappardelle Bolognese