2023-03-12 80 瀏覽
早排同朋友講起,好想食韓國嘢,尤其是勁掛住韓國嘅牛排骨湯😍😍今日終於有時間同朋友去食下韓國餐廳,apm來來去去都係嗰啲,唔講唔知原來觀塘都有間韓國嘅過江龍,係APM隔離嘅亞太中心餐廳位於亞太中心3樓,一出轉右就見到餐廳環境好優美👍🏻👍🏻適合一家大細出去食飯/一班朋友嚟吹水傾偈嘅好地方👍🏻加上餐廳入邊播放年輕嘅韓國歌,風格都以時尚為主👍🏻今次點左我好掛住既韓國牛排骨湯($208)仲有我好喜歡既招牌沙律($128)non alcohol drinks 選擇都幾多,飲品我哋點左ade Mango & Yuja口味($40/per cup) ,原來有得一Jar咁叫既,會幾適合一家人/朋友聚會叫👍🏻沙律用料勁新鮮,有腰果,紅腰豆,菠蘿,車厘茄,粟米粒等材料,配以自家調製嘅沙律汁,加上新鮮既沙律菜,勁好食!橙色呢個一片既應該係紅蘿蔔,加咗入沙律入邊,個colour 好豐富呀!!!香噴噴既牛排骨湯勁多牛排骨係入面,2人份都夠食,每人都有2-3碗架!牛排骨都有十塊左右。湯好香濃既牛味,配以韓國粉絲,菇類,食完勁想encore 😂😂😂飲品揀左ade…..韓國hit左都好一段日子,難得黎開韓國餐廳梗係要試

餐廳位於亞太中心3樓,一出轉右就見到

今次點左我好掛住既韓國牛排骨湯($208)
仲有我好喜歡既招牌沙律($128)

香噴噴既牛排骨湯
飲品揀左ade…..韓國hit左都好一段日子,難得黎開韓國餐廳梗係要試吓啦!
勁香濃既果味配以勁有氣既梳打水,係呢個時節飲真係勁爽呀!

可惜今日勁飽,下次要黎試下店家既韓國年糕同泡菜系列!見到個menu都好吸睛😍😍😍😍
2023-03-12
  • 牛排骨湯