2024-11-01
呢間潮州菜館,係以前公司附近,但就一直冇食過😂,而家調走咗,偏偏又特登走返嚟食,有時人就係咁....。店舖裝潢充滿中國氣息但又帶點時尚感,設有廂房、多人大圓枱及四人梳化卡座位🥰。地方闊落,座位舒適,環境乾淨,燈光明亮,服務細心,令用餐感覺更加良好😍。鹵水鵝片 $168 +鵝蛋 +$28無骨鵝片食落啖啖肉,鵝肉味道鮮香,肉質柔軟腍滑😋,連接邊位帶油脂的皮層,油香味四溢🥰。碟底仲有滑捋捋的鹵豆腐及鹵得非常入味的鵝蛋,蛋味香濃,相當好食🤤。蝦棗拼蟹棗 $168兩款棗都炸得非常酥香,蝦棗🦐爽滑鮮香,加上爽脆的沙葛及香滑的肉碎,令味道更香,口感更加豐富😍。蟹棗🦀充滿的蟹肉,鮮香味甜,直接食已經好好味,再加點潮州桔油,甜甜哋又解膩,又係令一番滋味😋。沙茶牛肉炒粿條 $148牛肉質感十分軟滑,沙茶醬汁十分香郁,味道微甜帶辣🌶,有陣陣的蝦乾香味,拌勻滑溜的粿條一齊,增添香口惹味😋。咁好食,早知以前嚟食多幾次啦😂。
鹵水鵝片 $168 +鵝蛋 +$28
蝦棗拼蟹棗 $168
沙茶牛肉炒粿條 $148
咁好食,早知以前嚟食多幾次啦😂。