2016-11-22
2058 瀏覽
今日朋友推介我,這間店比普通cafe shop有水準,地點也很方便,mtr附近,價錢中上,裝潢以深藍色,白色,加上星星月亮裝飾,食物更是值回票價的!首先我們2個女仔,準備share 食,叫左一個9吋大意大利黑松露醬雜菌薄餅$128 薄餅底好薄夠脆,上面芝士同大啡菇,雜菌焗得好juice, 猶其大啡菇咬落大大件有口感,有菇汁,黑松露真的很香, 俾我們很快就掃晒,像小食一樣脆卜卜,一邊傾計一邊就食晒, 俾90分另一個黑松露醬鮮帶子意粉$138 價錢貴左d,意粉有韌度,証明有計時唔過軟,帶子煎得2面金黃仲幾大隻,黑松露醬同檻欖油配合得宜,覺得食得好健康!有時年紀大左,除左想食一些好看東西,仲要注意健康,再不是狂食的時候了,食物應該唔浪費為首,這2個菜廚師煮得有酒店水準,估唔到係The L Square有間禁出色意大利菜,飲品方面選擇很多,除左普通鮮奶咖啡,汽水,等凍飲……仲有多款花茶熱飲,我們叫了來自澳洲蜂蜜$38一杯,潤喉不錯!涼涼秋意正適合。甜品我們因為天氣凍唔想食雪糕類,但我們發現一個巧手制作,甜脆香蕉酥,配上朱古力醬好夾,熱辣辣一層層酥皮脹起,裡面香蕉已經變成蓉,同酥皮溶為一體,實在
甜品我們因為天氣凍唔想食雪糕類,但我們發現一個巧手制作,甜脆香蕉酥,配上朱古力醬好夾,熱辣辣一層層酥皮脹起,裡面香蕉已經變成蓉,同酥皮溶為一體,實在甜蜜幸福!這款菜式不多見,而且即叫即整,廚師焗得剛好,整體覺得焗的薄餅同甜品水準很高,意粉份量再大一點就更好啦,價錢貴一點並不是問題。
黑松露醬鮮帶子意粉
澳洲蜂蜜