2023-07-25 805 瀏覽
近排大熱既人氣蛋包飯店之一既米炊系中環同尖沙咀都有分店,基本上menu主要係有丼飯同埋日式蛋包飯,今次係平日lunch 時間去,排隊排左15-20分鐘左右就入得,如果唔想排隊可以網上或者電話book位。餐廳環境唔錯,座位舒適,逢星期一至五有set lunch,叫任何蛋包飯或者丼飯都可以有一杯免費飲品。1. 咖喱旋風蛋包飯-喱五 $168《⭐️⭐️⭐️⭐️》喱五係安格斯牛腰柳&牛脷,我地揀左日本16穀米同埋咖喱汁去配塔,牛腰柳烤得好香,有炭燒香味,又多有肉汁,可惜比較韌,而牛脷好厚切,肉質爽口唔會韌,口感唔錯❤️佢既旋風炒蛋係用蘭王蛋,蛋味濃郁,口感香滑,加埋辣中帶辛口嘅咖喱汁再配埋日本穀米,非常好食。2. 咖喱旋風蛋包飯-喱十三 $168《⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️》喱十三係烤無激素走地雞&烤橡果黑豚扒,同樣配左日本16穀米同埋咖喱汁,烤雞同烤黑豚都意外地好食,甚至乎比牛柳更好食,黑豚肉質好淋,胡椒味唔算太重,有微微焦香,烤雞好juicy,肉質香嫩,亦都有炭烤既香味,非常好食😋*配菜有車厘茄、西蘭花、馬鈴薯、蓮藕片都非常出色

1. 咖喱旋風蛋包飯-喱五 $168
《⭐️⭐️⭐️⭐️》

2. 咖喱旋風蛋包飯-喱十三 $168
《⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️》
*配菜有車厘茄、西蘭花、馬鈴薯、蓮藕片都非常出色