2024-09-04 133 瀏覽
一直好掛住日本雞串燒店,上網竟然俾我搵到呢一間餐廳好多雞串之餘,仲要做緊優惠有折扣同埋訂位送生蠔。日本生蠔 (贈送)諗住送嘅話會細細隻,點知手掌咁大隻。同西餐唔同,佢本身上面已經有啲日式嘅醬汁。酸酸甜甜幾開胃,而且生蠔唔算鹹,食落去回甘有少少礦物味,仲要甜甜地💯!北海道白粟米 開胃菜,食落去超級甜,好香粟米味。鹽燒牛沙瓜 侍應提我哋一定要趁熱食,如果唔係就會韌。食落去真係非常香口,調味仲要啱啱好。 自家製免治雞肉軟骨 食落去雞味濃郁亦都幾有咬口,而且佢嘅蛋黃同醬汁都非常鮮甜有濃郁嘅蛋香!鳥之提燈 特色初次嘗試,食落去提燈有啲似蛋黃。然後輸卵管嘅部位就爽口。鳥腳筋 推介 ❤️咬落去有啲似雞軟骨,嗰個部位連帶少少肉,所以又香口又爽!澳洲特別龍蝦 啖啖肉之餘仲有上邊啲龍蝦膏,味道濃郁,我覺得可以食咗啲淡味之後再食呢一個!厚切牛舌心 ❤️呢個簡直一百分,食落去調味啱啱好唔會太鹹。 少少鹽少少黑椒,而且牛肉本身個味道都好香,仲要好多汁。 雞尾 特色初次嘗試,食落去好香口。有少少肉有少少肥膏,咬落去油香好重! 荔枝豚肉卷豚肉燒完啲油非常香,然後啲荔枝汁加埋一齊就中和左佢嘅油膩,幾清新。山田錦純米大吟

日本生蠔 (贈送)

北海道白粟米
開胃菜,食落去超級甜,好香粟米味。

鹽燒牛沙瓜

自家製免治雞肉軟骨

鳥之提燈 特色
初次嘗試,食落去提燈有啲似蛋黃。然後輸卵管嘅部位就爽口。

鳥腳筋 推介 ❤️
咬落去有啲似雞軟骨,嗰個部位連帶少少肉,所以又香口又爽!

澳洲特別龍蝦

厚切牛舌心 ❤️

雞尾 特色

荔枝豚肉卷

山田錦純米大吟釀
仲嗌咗支清酒,嗌雞串一定要飲酒,侍應推介尼隻!飲落去比較清新,有啲起泡嘅感覺,唔會太搶喉,容易入口。

整體來講呢間餐廳環境同食物都唔錯,仲做優惠有折之餘仲送生蠔。 佢嘅串燒同日本嘅雞串燒店差唔多,夠晒熱辣辣調味亦都好好。值得encore !
2024-08-25
  • 日本生蠔