2025-01-03 78 瀏覽
大坑一間氣氛好好嘅酒吧餐廳,菜式比較少見同有心思。好啱情侶約會!🌟Burrata & Heirloom Tomato Salad $188用嘅係原種蕃茄,咁啱兩粒嘅顏色、味道、口感都有啲唔同。感覺上比起平時食開嘅甜好多,仲完全冇青味!Burrata cheese有好正嘅半流心口感,味道好清新。佢嘅用嘅黑醋味道比較柔和。🌟Chicken Breast & Chimichurri $188雞胸雖然冇咩脂肪,但生熟度控制得啱啱好,食落去嫩滑多汁。Chimichurri外表唔係咁chimichurri🤣,但佢酸酸地嘅味道同肉類真係絕配。🌟Minced Lamb Skewer $128有啲地中海菜嘅影子,既有豐富嘅香料味道,又唔會遮蓋咗羊肉嘅原汁原味。用嘅以瘦肉為主,所以食落冇羶味。🌟French Baby Mussels Sake Roasted Garlic Purée $188唔好睇啲青口細細隻,佢味道清甜,口感彈牙唔韌,比起濃味嘅大隻青口好食得多。我鍾意湯汁濃濃嘅清酒香,我哋真係當湯飲晒🤣。🌟Spaghetti Aglio E Olio Black Garlic $188橄欖油帶少少蒜香

🌟Minced Lamb Skewer $128

橄欖油帶少少蒜香,多多蕃茄香,味道非常開胃。材料簡單但真係幾好味(屋企整未試過成功)。