2023-09-05
想食韓國炸雞好一陣終於約到人食今次黎到荃灣海之戀既Yadllie Plate叫左個 海賊王的寶物 ($238)個炸八爪魚真係大推!炸到剛好,八爪魚彈牙得黎,一啲都唔韌! 🤤 另外仲有炸魚,炸蝦,炸洋蔥圈,樣樣都好得,炸粉唔厚,配埋檸檬汁同醬汁食,送酒恩物!半半炸雞 ($208)叫左一半原味,一半大邱辣醬為既就係炸雞,果然無失望,佢好juicy ,特別係大邱辣醬,辣到好過癮,比起出面其他舖,係真心辣啲架!烤牛肉水冷麵 ($128)本身好struggle 我好鍾意既海螺拌麵,不過水冷麵少有啲,所以叫左。而佢真係無令我失望,凍凍地辣辣地,配埋葱絲,蘿蔔絲,口感好豐富得黎,味道都一流! 好有韓國既味道呀!😍😍 至於個烤牛肉,好重口肉味得黎好嫩口!最後叫咗 蜜瓜雪冰 ($88)食完辣野同熱氣野比自己降溫,雪冰真係做到好雪花,十分之綿,而有淡淡蜜瓜味又唔假,仲有粒粒蜜瓜肉,十分之正!仲有條韓國蜜瓜雪條添,連朋友都大讚!成餐真係好出色!絕對值得encore !!!
終於約到人食
今次黎到荃灣海之戀既Yadllie Plate
叫左個 海賊王的寶物 ($238)
半半炸雞 ($208)
叫左一半原味,一半大邱辣醬
烤牛肉水冷麵 ($128)
最後叫咗 蜜瓜雪冰 ($88)
成餐真係好出色!
絕對值得encore !!!