2012-06-04 129 瀏覽
星期日下午來到Al Dente ,見餐廳人不多,侍應全是外籍人士,需要英文溝通的,女侍應們全都目無表情,怪怪的。主餐牌後就只有dinner set 餐牌,奇怪下問侍應,才知原來lunch set 只到2點,我們2點半才到,所以沒有了,如要叫set 可以叫dinner O哂咀,因為兩點幾就可以叫dinner set 。最後決定散叫,一份Carbonara 和 Tiramisu 。先來餐包,蒜蓉味不算凸出,但麵包的質感幾特別。 最喜歡這裡放在枱面的檻欖油和黑醋,可以自行決定份量 Carbonara ~ 望落平平無奇,但原來出色得很,意粉食落好煙韌,好好味,需要有部份意粉痴住一起,但食落仍然好好味,汁又濃,係暫時食過最好味的Carbonara ...Tiramisu ~ 賣相滿分,不過就淡味左少許,酒味和朱古力都不濃,如果再濃味些就會完美。

O哂咀,因為兩點幾就可以叫dinner set 。

平平無奇下原來可以咁出色
tiramisu