終於到我趕上大閘蟹季尾啦🥰 朋友介紹位於九龍城有間台式小店做緊江蘇爆膏大閘蟹+台式小食、飲品 88分鐘任食放題😍 除左大閘蟹之外,多款人氣台式小食好似生滾大閘蟹粥、蟹粉花枝丸、一口蟹粉鴨血、台式腸蟹粉糯米飯、萬華街小碗阿仔滷肉飯、士林鹽酥雞、厚燒鰻魚等等都係必食首選🤤 仲有超過多款台式飲料、汽水同啤酒任飲🍻最後食埋芋圓甜品真係大滿足😳 而且店員會不停問要唔要Encore蟹🤣 勁好服務!同埋88分鐘大閘蟹放題係由上菜開始起計,唔使驚因為等得太耐而食得唔夠多😂😂設有卡位坐得舒服,裝修仲好特別😁五至六両放題 $648/位 頭一輪緊係蟹公同蟹乸都試下先!🤤 用蒸籠上睇落隻隻都大隻又飽滿😆 餐廳係直接以清蒸烹調,所以絕對食到蟹既原汁原味😆 必須點埋薑絲同陳醋一齊食更加提升蟹既鮮味呀😝 我個人中意食蟹乸,因為一拆開已經會見到橙黃色既豐腴蟹膏🧡 雖然蟹乸既膏食落比較硬身,但真係好香口好爆膏😎而蟹公既膏就比較似啫喱狀態,入口軟滑黏口啲🤪食完頭round 就嚟開始試吓台式小食!其中特別欣賞一口蟹粉鴨血,估唔到麻辣醬汁咁惹味🥰 另外唔可以錯過蚵仔滷肉飯🍚 蚵仔份量多而且粒粒都鮮甜而且飽滿,個飯食落啖啖都係
終於到我趕上大閘蟹季尾啦🥰

設有卡位坐得舒服,裝修仲好特別😁

五至六両放題 $648/位

食完頭round 就嚟開始試吓台式小食!其中特別欣賞一口蟹粉鴨血,估唔到麻辣醬汁咁惹味🥰 另外唔可以錯過蚵仔滷肉飯🍚 蚵仔份量多而且粒粒都鮮甜而且飽滿,個飯食落啖啖都係香濃既滷肉味,值得一讚😍

另外蟹粉花枝丸同鹽酥雞都炸到金黃色火喉岩岩好唔會太油膩~花枝丸爽口彈牙👍🏻 鹽酥雞酥脆肉嫩🤤 阿等麵線入面仲有豬大腸😝

台式腸蟹粉糯米飯既飯粒充滿油香,食落煙煙韌韌😋最後食埋椰奶芋圓仙草同豆腐花芋圓🥰 係同台南人氣196芋圓聯承🥳芋圓大大粒食落口感偏軟糯~配埋椰奶同仙草都幾滿足🤓

飲品方面特別推薦芝士奶蓋白桃烏龍茶🧋芝士奶蓋鹹香突出,配埋清新嘅白桃烏龍茶簡直係Perfect match😆 仲有人氣甜品黑糖珍珠鮮奶同菠蘿四季春🤤 鍾意健康啲嘅仲可以揀古早冬瓜茶或者黑糖薑母茶🥰

Menu:

2021-11-30