2022-10-30
牛角高質聽就聽得多,自己就真係未食過😝今次一行2人黎到食lunch, 總算見識到佢地既靚牛❤️呢度以QR code 落單,用餐時間90分鐘,不過人唔多佢地唔會趕🥰==========🔹牛角極上四品燒肉盛合(lunch set C) $182包括以下每款兩片:美國SRF安格斯和牛牛板腱,網燒一口牛(3粒),美國上級牛頸脊,牛角上級牛肋肉揀左辛味醬汁🌶和牛質素可參考lunch set D 有詳細說明😌牛頸脊同牛肋肉肉質嫩滑牛味重網燒一口牛相對以上會較"鞋"口,牛味會差左少少,不過都係合格以上🫠推介指數:9/10==========🔹和牛二品&三品燒肉盛合(lunch set D) $238包括以下每款兩片:美國SRF安格斯和牛牛板腱,日本九洲極上黑毛和牛牛肋肉,肩脊肉,牛肋肉,美國上級牛頸脊揀左燒肉汁兩款和牛牛味濃烈,油脂感極豐富,肉質嫩滑有口感,有入口即溶感覺🥹其餘四款肉質素正常,有牛味🥩,絕對係水準以上,如果佢唔寫我唔係太分到邊款打邊款😂推介指數:9.5/10==========跟餐沙律番茄🍅同青瓜🥒都非常新鮮,檸檬水🍋好香完全唔苦昆布湯味道較淡牛角飯紫菜夠脆夠香口,配合少量芝麻及牛角自
今次一行2人黎到食lunch, 總算見識到佢地既靚牛❤️
包括以下每款兩片:
揀左燒肉汁
推介指數:9.5/10
==========
跟餐沙律番茄🍅同青瓜🥒都非常新鮮,檸檬水🍋好香完全唔苦
昆布湯味道較淡
牛角飯紫菜夠脆夠香口,配合少量芝麻及牛角自家醬油令平日少食飯的我都忍唔住食左大半碗🤭
==========
整體黎講食物質素幾高,不過份量偏少,以我既食量可能食牛角buffet 會化算一點🤫