2021-08-31 39 瀏覽
素食我以為係個的素菜館先係食素,但依定素食已經好潮🤣,唔再係搵的素食野扮肉先叫素。餐湯係南瓜湯,飲落幾香濃,飲落會有南瓜溶,口感幾濃郁,可能因為無奶油,所以真係好南瓜🎃。另外主食叫左2個意粉🍝,黑松露雜菌意粉同辣椒蕃茄乾意粉。黑松露雜菌意粉係好香松露菇菌味🍄,除左松露仲有什菇,而且條條意粉都沾滿松露,真係啖啖香氣十足😚。另一碟辣椒蕃茄乾意粉🍝就好惹味,辣椒乾🌶辣辣地帶少少🤏🏻酸,提升左蕃茄既酸味😋,酸辣惹味🤤,唔會好單調,食落幾有層次👍🏻。飲品叫左胎菊杞子桂圓黑糖茶🍵,女士至愛❤️,補血又養生💋,仲落小小🤏🏻桂圓黑糖甜味,且帶微香胎菊花香,安神感覺👍🏻。而另一杯百香果檸檬特飲🍋就啱男仔,酸甜凍野飲落好醒神😋原來無肉都可以咁好味,間中食下素都可以喎👌🏻,素食唔止淨係食菜🥬,其實仲有好多野揀😋