2022-09-05
之前試過樓下既Anjappar,呢次試埋3/F既印度素食餐廳😛。呢間裝修一啲都唔似印度餐廳😳,好有特色。座位都幾多,適合約朋友一齊食💕。🔅印度特色薄荷水配炸圓脆泡芙 ($70)印度泡芙未試過好新奇,所以叫左個黎試下😳。泡芙脆脆既外層加埋薯蓉同扁豆,口感幾特別。🔅蔬菜胡蘆巴奶油腰果肉汁 ($85)見到係chef’s special所以叫左😳。少少辣,加左菜同葫蘆巴(methi)既gravy,食落又唔錯😎。🔅印式炸白菜(乾) ($85)炸白菜球有大概10粒左右,配左大蒜醬油所以好香好惹味!大推!炸到少少焦香,收埋汁好香口🥰。怕太重口可以配naan一齊食😋。🔅印度特色烤西蘭花 ($95)西蘭花雖然烤得有少少燶,不過食落一啲都唔乾,加埋自家製腰果醬同香料唔錯👍🏻。🔅大蒜烤餅 ($39)雖然少少油,但烤得好香蒜味,又夠煙韌😋!🔅Patiyala Lassi(Mango) ($59)Mango lassi入面有少少茴香籽(?)幾特別。🔅Cold coffee with ice cream ($59)💬食肉獸既我第一次試印度既素菜,相當有驚喜😋。呢次大膽少少叫左啲平時無試過既菜式又幾好食😚,不愧係全
🔅印度特色薄荷水配炸圓脆泡芙 ($70)
🔅蔬菜胡蘆巴奶油腰果肉汁 ($85)
🔅印式炸白菜(乾) ($85)
🔅印度特色烤西蘭花 ($95)
🔅大蒜烤餅 ($39)
雖然少少油,但烤得好香蒜味,又夠煙韌😋!
🔅Patiyala Lassi(Mango) ($59)
Mango lassi入面有少少茴香籽(?)幾特別。
💬食肉獸既我第一次試印度既素菜,相當有驚喜😋。呢次大膽少少叫左啲平時無試過既菜式又幾好食😚,不愧係全球多國都有分店既既印度連鎖餐廳😎。